• standaard

Succes verhaal van Lonneke

Hoi,
Mijn naam is Lonneke, ik ben 37 jaar, getrouwd en 2 tiener dochters; Isa en Robin.
Ik werk als kinderverpleegkundige, inclusief onregelmatige werktijden.
 
Het is 7 jaar geleden dat ik voor het laatst gesport heb.
Mijn sportieve dochters wijzen mij er onbewust op dat ik totaal niet fit ben. Ik kan niet meekomen, ben snel buiten adem en ga activiteiten uit de weg. Had ik al gezegd dat ik 37 jaar ben i.p.v. 73 jaar?
De weegschaal geeft 94kg aan. DIT WIL IK NIET!
 
 
Robin volgt bootcamp lessen.. Ik besluit me ook bij  de Tuunte aan te melden. In de bloedhitte heb ik mijn eerste les. Nou dat bevalt totaal niet. Ken natuurlijk ook mijn eigen grens niet. En daarbij na 7 jaar niets doen, ligt die grens natuurlijk heel erg laag.
Ik verval al vrij snel in ontwijkend gedrag. Ik probeer her en der nog wel wat lesjes te volgen, maar kan de motivatie niet vinden.
 
 
Eind oktober via een Facebook bericht van de Tuunte heb ik mij aangemeld bij Niels. “12 weken voor super fit lijf”. 1 week later heb ik de eerste afspraak. Wie weet dat ik nu de motivatie vind om door te gaan.
Met Niels een gesprek gehad over het stellen van doelen.
MIJN DOEL; me geen oud wijf meer voelen. Fitter zijn, leuke dingen met de kinderen kunnen doen. En natuurlijk hoort daar ook gewichtsverlies bij. Maar ik heb geen streef gewicht in gedachte. We gaan voor de 10 kg in 12 maanden. Op dit moment weeg ik nog 89.7kg
Niels weet gelijk de goede snaar te raken. Niet oordelend maar motiverend.
Ik ga aan de slag met mijn Benfit voedingsschema en kom de week erop terug voor de MILON uitleg. Femke neemt alles stap voor stap met me door en geeft aan dat we het rustig aan opbouwen na gelang ik kan. Super, dit gaat goed.
 
Wekelijks kom ik bij Niels terug om te wegen en een nieuw advies. Ik val al flink af en mede door Niels zijn enthousiasme houd ik vol. Ik moet enorm wennen aan de regelmatig ( 6 x per dag eten).
De moeilijke periode van Sinterklaas en Kerst komen er aan. Ik ga voor een keer bij Tessa wegen en we hebben het er over hoe ik de feestdagen denk te gaan doen qua voeding. Tessa haar advies was gewoon lekker meedoen (met gezond verstand) en niet alleen op een worteltje zitten bijten. Je moet ook genieten anders houd je het nooit vol! en dat is natuurlijk ook zo. Ik moet dit in mijn dagelijks leven zien in te passen.
Ineens voelt het niet meer als een dieet, maar echt een lifestyle change!
Net na de kerst komt de 80 kg grens voorzichtig in beeld.
 
 
Door al deze succesjes en het sporten word ik steeds fanatieker.
Ik doe maar wat qua sport betreft. Ik heb  geen echt doel qua sporten en besef dat als mijn 3 maand straks voorbij zijn ik het zelf moet gaan doen.
HELP hoe ga ik dat doen? Dan is de stok achter de deur weg….
Dus ik heb Jan Willem van de Outdoor gevraagd me te helpen. Uiteindelijk wil ik gewoon lekker met de meiden buitenactiviteiten kunnen doen. Vandaar dat ik Jan Willem heb gevraagd. Met Jan Willem bespreek ik een trainingsschema dat past bij mijn onregelmatige diensten. Hij helpt een plan maken om meer balans te krijgen. Echt super fijn! Dat had ik zelf zo nooit bedacht.
Samen hebben we een  lange termijn doel gesteld en kleinere doelen.
 
Dat werkt voor mij, ik heb houvast nodig. Maandelijks evalueren we en stellen we doelen en trainingen bij.
 
Al met al ben ik nu ruim 3 maand verder.
Qua sporten gaat het steeds beter! Ik loop 3 x per week hard. Dat combineer ik met groepsles/ Outdoor of Milon. Dat lijkt heel veel, maar doordat ik alles combineer kost het ook maar 3x per week 1,5 uur. Ik vind het heel erg meevallen en voel me echt lekker.
De weegschaal heeft inmiddels de magische grens van 80 kg gepasseerd. Mijn laatste weging was 78.3 KG!
 
Wat heeft het mij gebracht vroeg Niels mij. ENORM VEEL!
Ik voel me fit, energiek, heb minder lichamelijke kwalen, ik heb LOL gekregen in sporten. Maar vergeet vooral ook niet zelfvertrouwen!
Dit had ik niet kunnen bereiken zonder Niels en Jan Willem. Tuurlijk moet je het zelf doen en Ja, je komt jezelf tegen onderweg. Maar, als het lastig wordt staan er een heleboel mensen voor je klaar!
 
 
Thanks iedereen, jullie zijn nog lang niet van me af!

Nieuws

  • Sportcentrum de Tuunte gesloten tot 1 september

    Beste leden, Zoals jullie vast niet is ontgaan, wij hebben ons best gedaan...

    Lees meer
  • We gaan onze fitnessactiviteiten splitsen

    Beste Tuunte sporter, We gaan onze fitnessactiviteiten splitsen: in een Mi...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.