• cross-body-fit

  Cross Body Fit

Cr#ss Body Fit

Sinds de start van Tuunte Outdoor, een van de populairste groepsles buiten! Een gevarieerde training voor het hele lichaam, die je maximaal uitdaagt op je eigen niveau.

Tijdens de training worden, ogenschijnlijk simpele oefening, toch moeilijker dan verwacht. Je komt er achter dat je meer kunt dan dat je verwacht. Je ontdekt dat je meer spieren hebt dan je had gedacht. Met als grote beloning een ultiem voldaan gevoel! Die je met de hele groep deelt

Hoe zit de training in elkaar?

Op maandag en donderdag staat Cr#ss Body Fit op het lesrooster. Zowel in de ochtend, als in de avond kun je aansluiten in de les. De training bestaat uit 3 fases: Piramide training, circuit training en mentale training.

1) Piramide training: Een reeks aan oefeningen die in parcoursvorm wordt aangeboden. Het parcours wordt een aantal keren herhaald, eerst verhogen we de aantallen/gewicht en bouwen het later weer af. We maken hierbij gebruik van hoofdzakelijk je eigen lichaamsgewicht, tracktorbanden en zandzakken.

2) Circuit training: 5 a 6 oefeningen die geduurende 15 min worden herhaald. Het zijn korte oefeningen die dus binnen de 15 min vaker herhaald gaan worden. De oefeningen zijn een combinatie van loopoefeningen en krachtoefeningen.

3) Na de eerste 2 fases, merk je al dat het lichaam aangeeft dat je genoeg gedaan hebt. In deze fase gaan we je nogmaals uitdagen, waar je de grens gaat opzoeken dat het hoofd nee zegt, maar achteraf blijkt dat je het toch geflikt hebt!

Voor wie is de Cr#ss Body Fit?

Ongeacht welk niveau je hebt kun je hieraan beginnen. Je training wordt aangepast, terwijl je gewoon meedoet met de rest! Dus wil je of zoek je een uitdaging, je bent van harte welkom!

Wanneer kun je beginnen?

Zoals gezegd kun je op de maandag en donderdag kiezen of je in de ochtend deelneemt of de avondsessie beter uitkomt. Uit ervaring is gebleken dat je wel een aantal lessen nodig hebt om een goed beeld te krijgen.

Wat nog meer?

Cr#ss Body Fit is onderdeel van het Outdoor-programma van de Tuunte. Binnen dit programma werken wij met doelen. Nadat je de eerste lessen hebt gehad, gaan we met je in gesprek om een doel te bepalen. Dit is je eigen doel, jij bepaalt wat je graag wilt bereiken, wij gaan je voorleggen hoe je dat het beste kunt gaan aanpakken en zullen dit regelmatig met je bespreken!

Kortom de cr#ss Body Fit is een ideale training om persoonlijke en/of prestatie doelen te behalen, vraag naar meer info aan de Outdoor instructeur of bij de receptie van de Tuunte.

Nieuws

 • Sportcentrum de Tuunte gesloten tot 1 september

  Beste leden, Zoals jullie vast niet is ontgaan, wij hebben ons best gedaan...

  Lees meer
 • We gaan onze fitnessactiviteiten splitsen

  Beste Tuunte sporter, We gaan onze fitnessactiviteiten splitsen: in een Mi...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.